01 април 2012

Рецепта № 16 Гофрети

Ще споделя един свой експеримент за направа на ГОФРЕТИ по рецептата от рекламното вестниче на веригата магазини KAUFLAND.

Необходими продукти:
2 яйца
1 щипка сол
1 ч.л. суха мая (1 пакетче)
125 мл прясно мляко (2/3 ч.ч.)
125 г захар (1 непълна ч.ч.)
125 г краве масло (малко пакетче)
125 г брашно (1 ч.ч. с връх)

Начин на приготвяне:
1. Брашното се пресява, заедно с маята.

2. Кравето масло се разтопява, след което се сипва захарта и се бърка, докато тя се разтвори.

3. Яйцата се разбиват и се смесват с брашното. Сместа се посолява, прибавя се маслото със захарта и се разбърква.

4. Налива се млякото и се бърка, докато се получи еднородна гъста смес. Престоява 30 минути.

5. В загретия гофретник се налива от сместа и се разстила равномерно на тънък слой. Пече се около 5 минути.

Краен резултат: Първоначално изпечената гофрета е мека, но след охлаждане се втвърдява. Препечените й краища имат приятен карамелен вкус.

ПРИЯТНО ХАПВАНЕ!

Последователи на моя блог: