Подбрани връзки по темите:

вторник, 23 декември 2014 г.

ЧЕСТИТА КОЛЕДА И ЩАСТЛИВА НОВА 2015 ГОДИНА !Броени дни остават до заветната нощ.
За едни тя е КОЛЕДА, за други - НОВА ГОДИНА.
В моето детство нямаше Коледа. Израсла съм с Нова година и за мен тя е върховният и преломен момент.

Новата година е празненство на чудесата, парад на възторжените чувства, чиито корени се крият дълбоко в детството ни. Нова година е най-вълшебният празник! Този празник ни дарява с надежда. В навечерието на Новата година се пробуждат всички мечти, за които забравяме потънали в ежедневието. Те ни дават възможност с радост да гледаме напред, да се надяваме и да се стремим към по-доброто бъдеще.Дни наред се ровя в Мрежата и търся картичката, която с майка ми бихме избрали, за да изпратим на близките ни роднини.

Връщам се в миналото. Не, не живея в миналото, а се връщам в него за малко, защото там са скрити най-хубавите ми дни. Част от тези дни бяха преди Нова година.

Вечерята е приключила. Сядаме в дневната пред телевизора и съставяме с майка подробен списък на роднинските семейства и близките, които ще зарадваме с новогодишен поздрав. През някой от следващите дни отиваме заедно с майка ми до РЕП-а (павилионът в който се продаваха вестници, списания, картички, пликове и пощенски марки), за да изберем подходящи картички. Следва вечер, през която надписваме картичките, адресираме пликовете, облизвам пощенските марки, а след това и пликовете, за да запечатам новогодишните послания. На следващия ден отивам до Пощата, за да пусна в жълтите метални пощенски кутии подготвените писма. 
Следват радостните емоции от ежедневното получаване на картички от същите тези роднини. Неописуема е тръпката, която се усеща, когато зърна през трите кръгли отвора на пощенската кутия ъгълче от пощенски плик. Е-ех, хубаво беше времето, когато още нямаше катинари по кутиите, макар че ежедневно бяха преизпълнени с вестници и списания.  

Отново прескачам от миналото в настоящето. И търся в Мрежата картичката, която бихме харесали с мама - едновременно естествена и достатъчно празнична и изискана.Трудна задача!
Може би е нещо такова:
Но тук погледа ми дразни онзи изкуствен чорап - непознат атрибут от моето детство и българската традиция. Или пък може би е това:

но не съвсем ...

Кой вярва в подаръците, оставени под елхата?
Нека тази елхичка
в празничния час
с всяка своя игличка
носи радост за нас!

Дали пък, да не избера картичка със звезди!? Там майка ми със сигурност ще присъства.

В съзнанието ми "изплуват" картичките от миналото, изобразяващи руската зима и конският впряг ... и Снежанка редом до Дядо Мраз:


Харесва ми и греещото пламъче, внушаващо усещането за топлина в студените зимни дни:

А това може би е т.нар. класика в жанра:
 или пък това:


За любителите на Коледа, може би това са по-добрите картички:
 


А за любителите на източните теории, в картичката е добре да присъстват овце и кози (ако са дървени - още по-добре):

 Каквато и картичка да избера, посланието ми ще бъде Все същото:

ПОЗДРАВЯВАМ ВИ С КОЛЕДА И НОВА ГОДИНА!

Новата година носи в себе си надеждата за по-добро, затова нека всичко хубаво, което Ви е радвало през изтичащата 2014 година, намери своето продължение през настъпващата 2015 година!

Желая Ви крепко здраве и осъществяване на Вашите стремежи и планове!

Нека редом до Вас винаги има верни приятели! Радвайте се на уважение и взаимопомощ в работния колектив, получавайте внимание, грижа и любов от своите роднини и близки!

Нека настъпващата 2015 година донесе на всеки от нас благополучие и успех, хубави новини и финансови успехи!

Нека предстоящите промени водят само към по-добро!

 ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА! 

 


Всички публикувани изображения са намерени в Мрежата.

Няма коментари:

Последователи на моя блог: