
Сезонът на тиквичките е в разгара си.
За пореден път започвам приготвянето на ТИКВИЧКИ НА ФУРНА по вече изпитана рецепта, споделена от моя колежка.
Предварително уточнявам, че предложената рецепта подлежи на всякакви разумни импровизации.
Необходими продукти:
4-5 до 7 средно големи тиквички
3-4 яйца
1 ч.ч. брашно - пшенично / царевично (за предпочитане) или и двете
1 чаена чаша (ч.ч.) кисело мляко
150 г кашкавал, сирене или и двете
олио, сол, копър, чесън, индийско орехче (смляно)
Приготвяне:
Тиквичките се измиват и ако са старички или купени е добре да се обелят.
Посоляват се и се оставят за 30 минути да си пуснат водата.
През тези 30 минути:
- натрошаваме сиренето;
- настъргваме кашкавала;
- разбиваме яйцата;
- смачкваме или нарязваме на ситно чесъна;
- нарязваме връзка копър
Изброените продукти разбъркваме заедно с млякото, брашното и смляното индийско орехче до получаване на хомогенна каша.
Няма коментари:
Публикуване на коментар