ТРАПЕЗА

РЕЦЕПТИ ОТ МОЯТА ЛИЧНА ГОТВАРСКА КНИГА
МОЖЕТЕ ДА СИ ИЗТЕГЛИТЕ КАТО НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЧЕТЯЩОТО ЖИВОТИНЧЕ ПО-ДОЛУ:



 

 

СГОТВЕТЕ С МЕН ...


Рецепта № 1
(за сезона):
Прясно зеле
на фурна
Рецепта № 2
Сладкиш,
който винаги
става
Рецепта № 3
Маслени
бисквити

за Коледа
Рецепта № 4
Баница
с късмети
за Нова година
Рецепта № 5
Яхния от
гъби
Рецепта № 6
Палачинки
Рецепта № 7
Кифлички
с мая
Рецепта № 8
Тиквички
на фурна
Рецепта № 9
Пиле с бира
Рецепта № 10
Соленки
с кашкавал
Рецепта № 11
Мляко с ориз
Рецепта № 12
Тиквеник
(с готови кори)
Рецепта № 13
Конфитюр
от моркови
Рецепта № 14
Дребни
"есенни"
сладки
Рецепта № 15
Бърз
тутманик
Рецепта № 16
Гофрети
Рецепта № 17
Фалшив
хайвер
Рецепта № 18
Коледен
щолен
Рецепта № 19
Класическа
шкембе-чорба
Рецепта № 20
Пурички
от ръчно
точени кори




Table Cell Table Cell Table Cell Table Cell

Снимка - подарък от сина ми - 

на моето "Пиле с бира" (06.07.2014 г.):
 



БЪРЗИ ВРЪЗКИ:

В КУХНЯТА

Щъркелово гнездо - - > Пилешки дробчета на фурна

Млечен черен дроб - http://vkusnouhanie.blogspot.com/2011/12/blog-post_2269.html 

Whats for lunch honey? -- > Cakes

FIESTA -- > Първата кулинарна телевизия на България

ГЪБИ -- > 1001 рецепти с гъби

The ginger cookies -- > Рибена чорба 

Энциклопедия «Большая Российская Кулинария»
(рус.) 


Вкусни супички (рус.) 




Сара е много талантлива жена, усвоила приготвянето на множество кулинарни шедьоври. Сега тя има желанието да сподели своя опит и да посвети младите красавици в кулинарните тайни.
Ако имате желанието да се пробвате в кухнята, слагайте престилка, нахлупете бяла готварска шапка и се залавяйте за работа.

В хода на кулинарната игра Сара ще ви поставя задачи, подредени в ясна последователност, които вие трябва много точно да изпълнявате. Цялата игра протича през няколко етапа:
- подготовка на приборите и продуктите;
- начална обработка на продуктите;
- приготвяне на блюдото.

Ако правилно изпълните всичко, при това с нужната бързина, ще бъдете възнаграден с максималния брой точки за цялата игра.

За да започнете веднага изпълнението на рецептата е необходимо да знаете, че за всяко действие в играта трябва да бъде използван само курсорът, придвижван от мишката. Продуктите могат да бъдат обработвани единствено чрез натискане на бутона на мишката.


Изпробвайте своите кулинарни способности

в КУХНЯТА НА САРА!











Обикновени МАСЛЕНКИ "Диамант"

от сайта: zagorodnayazhizn.ru




Приготвяне на КАНЕЛОНИ и много-много други рецепти:

http://mysweethobby.blogspot.com/2012/01/blog-post_21.html

Рецепта за ПАТАТНИК:

http://angellovescooking.blogspot.com/2014/11/patatnik-bulgarian-potato-pie.html



Кулинарни тайни и теория:

http://zamunda.net/forums.php?action=viewtopic&topicid=27945



Като ученичка правех изненади на батко като за обяд импровизирах с гозби от яйца.
Той много се дивеше на идеята ми да пържа яйца върху сгъстен доматен сос.
Но ето, че днес открих много по-невероятна комбинация:

Пържени яйца с моркови

Не мога да се сдържа да не споделя рецептата от сайта:

http://zagorodnayazhizn.ru/zhareny-e-yajtsa-s-morkov-yu/#more-350


 

Ухае на ... 

Кулинарен блог за студенти

Домашни вкусотии

Кулинарна авантюра

 EL`s Home Cooking

 
 
http://www.supichka.com/2011/09/blog-post_11.html




http://qni.blogspot.com/2013/10/crock-pot.html


http://jivotatmojedaevkusen.blogspot.com/2015/02/blog-post.html


http://www.menumag.bg/


Практични рецепти за всякакви ястия, описани кратко и ясно и онагледени със снимки:
http://boryanasfirstcookbook.blogspot.com/search?updated-min=2014-01-01T00:00:00%2B02:00&updated-max=2015-01-01T00:00:00%2B02:00&max-results=41

http://pipilotki.blogspot.com/

http://da-gotvim-s-tillia.blogspot.bg/2015/12/sointofood.html




Торти и моделиране с фондан:

https://www.pinterest.com/pin/291397038363019018/

https://www.pinterest.com/carogaara/porcelana-fria/


Предлагам два линка към сайта на Архитектурно-етнографски комплекс "ЕТЪР" - Габрово, чрез които ще се "докоснете" до житейските истини за храната. Такива, като:

"По-голямо от хляба няма"  

(кликнете върху кориците на книгите)
 



За мръсния бизнес, мръсните трикчета и всичко, което големите компании крият от нас
 ХРАНА ООД - в 9 части

и още за ХРАНАТА


И от сайта на stefibozhilova


Илюстрация от: http://animated-disney-gifs.tumblr.com


За ЕТИКЕТЪТ НА МАСАТА от
/кликнете върху картинката/ 




Прочетено в kulinar.bg:

Основни правила за етикет и протокол на масата 1

Основни правила за етикет и протокол на масата 2

Как правилно да използваме салфетките на масата

Как да разрежем баклава



Изображения: от Мрежата

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последователи на моя блог: